PORTRÆTTEGNING
At tegne er at se - er fuldstændig rigtigt!

På bordet foran mig står en hvid kaffekop, næh the-kop, for jeg bryder mig ikke om kaffe 😉
Anyway - den var til at starte med blot hvid, men jo mere jeg lærte at se, jo flere detaljer dukkede frem: Lys, skygge, reflekser, spejlinger - til sidst så meget, at jeg blev nødt til at vælge, hvor meget der skulle med.

Ketty Steffensen, mit store idol og tegnelærer, lærte mig at se og tegne. Hun præsenterede os for døde torsk, brændestykker, livlige lam, flamingo-dansere og brugte flittigt sig selv og sin mand, Torkild, som model. Vi tegnede tit Ketty som opvarmning - 10 sekunder i én stilling - 10 sekunder i den næste, og så videre. Hun lærte os at 'komme rundt' om motivet - tegne de store linjer, inden vi gik i detaljen.

ketty_og_janne

Ketty Steffensen, som lærte mig at tegne

torsk

At tegne torsk

ketty_opvarmning

Opvarmning - tegne Ketty i 10 sek.'s intervaller

farfar

En af mine første portrættegninger - min farfar

to_maend

Kettys mand, Torkild (tv) blev flittigt brugt som model

sko_drawing_tegning

Annemais første sko

croquis

Croquis

mand_med_hat
mand_forfra_bagfra
previous arrow
next arrow
Shadow

Det er svært med detaljer - tænder for eksempel, kommer til at se ret komiske ud, hvis man tegner alle detaljer med. OG - det må endelig ikke blive alt for pænt. Det er det sværeste. Det skal jo endelig ikke være en ren kopi af billedet. Det skal have 'kant' og personlighed. God kontrast mellem meget mørkt og meget lyst... så det bliver levende. Kontraster er godt... som i det meste i livet.

Det er mange år siden, jeg gik til tegning hos Ketty, og jeg har holdt lange tegnepauser. Nu da børnene er blevet store = mere tid, er jeg gået amok med tegningen. Henter ny inspiration fra YouTube, Instagram, Pinterest - det er vildt fedt at afprøve nye teknikker.

Min to piger Sara og Annemai har skubbet på, for at få mig til at lave denne hjemmeside og begynde at tegne portrættegninger for andre. "Mor, det er altså helt vildt, så god du er"... hmmm... jantelov, osv... nå men, det sagde de altså..."Lav nu den hjemmeside - kom nu mor!!"

Jeg mødtes med Ketty - fik vist hende mine portrættegninger. Var sikker på, at det var for 'pænt' i hendes øjne... så jeg var noget spændt. Hun havde selvfølgelig konstruktivt kritik, men hun synes det var godt - JUHU ;D "Jeg gør det sgu'!" tænkte jeg.

I 2018 blev jeg kontaktet af Mastiff, som producerer Danmarks Bedste Portrætmaler for DR1 for at høre, om jeg ville være med. Vildt nok!! Selvom jeg ikke kom gennem nåleøjet til udsendelserne, var det det sidste skub, der fik mig til at springe ud i det. Så... here I am... kom an, hvis I har lyst til at få lavet nogle portrættegninger og kan li' min tegnestil.

I kan se priser her >
kontakte mig her >
- og her er et link til skønne Kettys hjemmeside >

Mange hilsner
Janne Damborg